دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز

معاونت دانشجویی و فرهنگی

emam
جهش تولید با مشارکت مردم
19 شهریور 1404 سایت قدیم English
bg
  • 1402/10/01 - 15:28
  • - تعداد بازدید: 38
  • - تعداد بازدیدکننده: 38
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های مهم برای کاهش عوارض هوای آلوده/ بهترین خوراکی ها برای کاهش تاثیر آلودگی هوا بر روی بدن چیست

این روزها برخی شهرهای کشور با آلودگی شدید هوا مواجه هستند. برای کاهش عوارض هوای آلوده ، مصرف مواد غذایی ذیل را به همراه سایر ملاحظات، مانند استفاده از ماسک فیلتر دار مناسب و عدم خروج غیر ضروری از منزل ، بسته بودن پنجره ها بخصوص در طبقات بالای ساختمان‌ها و استفاده از سیستم متبوع فیلتردار برای تامین هوای پاک در منزل و ... توصیه می کنیم :

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی مفدا البرز،این روزها برخی شهرهای کشور با آلودگی شدید هوا مواجه هستند. برای کاهش عوارض هوای آلوده ، مصرف مواد غذایی ذیل را به همراه سایر ملاحظات، مانند استفاده از ماسک فیلتر دار مناسب و عدم خروج غیر ضروری از منزل ، بسته بودن پنجره ها بخصوص در طبقات بالای ساختمان>ها و استفاده از سیستم متبوع فیلتردار برای تامین هوای پاک در منزل و ... توصیه می کنیم :
غذاهای غنی از ویتامین>های>E و C ، مجاری تنفسی شما را پاکسازی می کنند. افرادی که از بیماری های تنفسی نظیر آسم رنج می برند ، اغلب دچار کمبود ویتامین E هستند .
این ویتامین ها خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند.>روغن زیتون: ️>آلفاتوکوفرول>موجود در روغن زیتون، عملکرد ریه ها را بهبود می بخشد. ️ همچنین اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون خواص ضدالتهابی نیز دارند.>دانه های روغنی (نظیر کنجد)>: ️ دانه ها حاوی فیتواستروژن و اسید چرب امگا_۳ هستند که برای بیماران دچار آسم و واکنش های آلرژیک مناسب هستند.
آووکادو: ️آووکادو و اسفناج به دلیل اینکه حاوی ویتامین E هستند اثر آلودگی هوا را بر ریه ها کاهش می دهند.>کلم بروکلی:>سولفورافان>موجود در کلم بروکلی یک ترکیب ضد سرطانی است که از بدن در مقابل سموم مختلف نظیر بنزن و آکرولئین محافظت می کند.>گوجه فرنگی>: ️ترکیب ضد سرطانی لیکوپن موجود در گوجه فرنگی ، شما را در برابر بیماری های تنفسی محافظت می کند.>مواد غذایی حاوی ویتامین C:>️جعفری، کلم و شلغم بهترین منابع ویتامین C هستند ️پرتقال و لیموترش>بتاکاروتن:>️کاهو، گشنیز و اسفناج منابع بسیار غنی از بتاکاروتن هستند. ️برگ تربچه و هویج>اسید چرب امگا 3:>️آجیل ها و مغزها ️ماهی ️سبزیجات با برگ سبز>توصیه مهم: ️کلم بروکلی>را هرگز فراموش نکنید. اگر به دنبال تاثیرگذاری بیشتر آن هستید، آبِ> کلم بروکلی را میل کنید.>آیا مصرف شیر و لبنیات می تواند در کاهش مضرات آلودگی هوا نقش داشته باشد ؟>کلسیم>موجود در>شیر و لبنیات>به ویژه>پنیر>و>ماست>، قادر به جذب عناصر سنگین بوده و می تواند با فلزات سنگین مثل سرب ترکیب و باعث دفع آنها از بدن می شود .>شیر>یکی از منابع دریافت ویتامین دی است که به دلیل ویژگی خاص>کازئین>( پروتئین شیر ) در ایجاد پیوند با انواع ذرات فلزی در هوا، مصرف روزانه آن می تواند مانع جذب ذرات آلاینده به ویژه ذرات فلزی شود. مصرف>شیر>سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی مری و معده می شود. در هوای آلوده بهتر است مصرف شیر افزایش یابد، زیرا شیر به دلیل دارا بودن>فسفر،>منیزیم>و>کلسیم، خنثی کننده سموم است . در زمان آلودگی هوا مصرف چه مواد غذایی توصیه نمی>شود؟ در روزهایی که آلودگی هوا بسیار زیاد است، از>غذاهای چرب>به>خصوص چربی>های جامد حیوانی و گیاهی استفاده نکنید که مصرف چنین غذاهایی فقط باعث تشدید کاهش توان بدنی و ذهنی شما در طول روز خواهد شد. از مصرف تنقلات کم ارزش مثل>چیپس،>پفک>و>نوشابه>های گازدار>اجتناب کنید چراکه باعث اختلال جذب عناصر مفید در بدن می>شود و می>تواند اثرات منفی آلودگی هوا را تشدید کند. مصرف موادی مثل>سوسیس و کالباس>هم به دلیل داشتن مواد شیمیایی و نگهدارنده، علاوه بر این که به خودی خود مضر و سرطان>زاست، برای ساکنان شهرهایی که هوای ناسالم دارد، به هیچ>وجه توصیه نمی>شود. از خرید میوه> و سبزیجات از مغازه>هایی که آن>ها را در معرض هوای> آزاد قرار می>دهند و همچنین وانتی>ها اجتناب کنید.
اداره تغذیه معاونت دانشجویی و فرهنگی

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 238249
کلمات کلیدی
ادمین معاونت دانشجویی
خبرنگار

ادمین معاونت دانشجویی

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: